Introducer din hvalp til verden

Når du kommer hjem med din hvalp, skal du vise den dens kurv og  legetøj samt dens mad- og vandskål. På den måde lærer hvalpen sit område at kende i hjemmet.

Mennesker

Det er afgørende for hvalpens socialisering, at du introducerer den for andre familiemedlemmer eller gæster. Det mindsker frygten for fremmede og hjælper med at udvikle en mere venlig voksen hund. Introducer i første omgang hvalpen med halsbånd og snor, så du kan forhindre den i at hoppe op. Giv din hund kommandoen "sit", og hjælp den med at blive siddende. Det hjælper hunden med at forblive rolig. Ved indlæring af kommandoer og hvalpetræning vil det hjælpe dig og din hund i samvær med andre mennesker.

Dog Image

Kæledyr

Vær forsigtig, når du introducerer din nye hvalp for andre kæledyr. Når du introducerer en ældre hund for hvalpen, er det tilrådeligt, at de begge er i snor. Lad dem ikke være alene sammen i første omgang. Hvis du introducerer hvalpen for en kat, kan du eventuelt bruge et ståltråds- eller trådnet i en døråbning, så katten kan slippe væk.

Dog Image