4 TRIN TIL DEN OPTIMALE VÆGT

Det kan være en udfordring at sikre, at hundens vægt er optimal. Men du kan gøre det! Følg blot disse fire vigtige skridt og oplev frugterne af et mere dynamisk liv sammen.

Dog Image

Når din hund følger et vægtkontrolprogram, skal du give den to eller tre mindre måltider i stedet for et stort måltid. Disse jævnt fordelte højdepunkter i løbet af dagen vil forhindre, at hunden føler sult.

Afmål hundens måltider præcist for at undgå overfodring. Purina® PRO PLAN®-serien har detaljerede retningslinjer på pakken. Undgå at give hunden madrester. De indeholder mange uønskede kalorier og med en forkert næringsværdi. Familie og venner kan bidrage til denne dårlige vane, så du skal sørge for, at de kender til hundens vægtkontrolprogram.

Tips omkring godbidder

Godbidder er en del af dit forhold til din hund. Men, de overfodrer hunden med uønskede kalorier, så fastsæt et par enkle retningslinjer for godbidder:

 • Undgå fede godbidder
 • Prøv godbider i mindre størrelser eller sundere PRO PLAN® Light Biscuits
 • Lav en daglig "godbid boks". Hver gang du giver din hund en godbid, lægger du også en godbid i boksen. Dette giver dig en ide om, hvor mange godbidder du giver din hund
 • Hvis din hund tigger om godbidder, så prøv at give den opmærksomhed i stedet.

Leg vil distrahere den fra mad og kalorier, mens I i stedet har det sjovt sammen

Uanset om I slentrer gennem skoven eller leger "hent" i parken, er motion og leg afgørende for jeres forhold. Det er en sjov måde at hjælpe din hund til at opretholde sin optimale vægt og en fantastisk mulighed for at få et tæt forhold til hinanden og nyde friluftslivet. Variation er livets krydderi – så prøv at afveksle motionsrutinerne på følgende måder: Brug legetøj til at gøre gåturen med din hund sjovere

Hvis den henter en bold, kan du overveje at bruge en tennisketcher til at sende bolden afsted med for at gøre det sjovere for hunden.

Prøv at gå tur med andre hundeejere

I en gruppe af hunde og hundeejere er man mere tilbøjelige til at gå lidt længere. Din hund kan endda få en legekammerat. Hunde der leger sammen forbrænder flere kalorier.

Overvej at variere dine gårutiner

Uanset om det er en ændring af ruten eller du ændrer fra en gåtur til en løbetur.

Husk, hvis du har en ældre hund eller hvis den har gigt, kan dens motions potentiale være begrænset. Kontakt din dyrlæge for den bedste fremgangsmåde.

Vægtkontrolmål gør det nemt og sjovt at måle hundens fremskridt. Overvej at lave et fremskridtsdiagram over hundens vægt, hvor du måler hundens talje og overvåger dens form med Body Condition-systemet.

Et godt mål at sigte efter er 2 % vægttab pr. uge. Gør målet til en fælles oplevelse med din hund, og beløn den undervejs med en ny skål eller legetøj. Du kan få en mere præcis vurdering af hundens vægt hos dyrlægen.

Vægttab for en hund er en gradvis proces – som hos mennesker. Lad ikke dette afskrække dig eller din hund. Gradvist vægttab er fantastisk, og det betyder, at din hund er mere tilbøjelig til at holde vægten. Med støtte fra din dyrlæge, PRO PLAN®-foder og en ny motionsrutine vil hunden opnå den lykke og sundhed, den har brug for, så den kan nyde sin fantastiske verden i længere tid.

 • Giv kærlighed og opmærksomhed, ikke mad
 • Godbidder er fint indimellem, men med begrænset kalorieindhold
 • "Gå langsomt frem" med vægttab
 • Leg og motion – Jo mere, jo bedre.

Den vil vise dig forskellen

Som hunden bevæger sig gennem vægtkontrolprogrammet, kan du forvente at de stærke bånd mellem dig og din hund bliver endnu stærkere, da I tilbringer mere kvalitetstid sammen.

Den vil vise dig:

 • Mere mobilitet, så I kan lave mere sammen
 • Mere legesyg for maksimal sjov
 • Mindre træthed for et mere energisk liv
 • Mindre åndenød for mere motion og udforskning
 • En trim og slank profil, der vil få din hund til at føle sig lige så godt tilpas, som den ser ud