Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Sort, brun og hvid hund slikker sig om munden siddende på gulvet

Fodring af ældre hunde

5 minutters læsning

Når hunde bliver omkring syv år gamle – lidt yngre ved store racer (fem til seks) og ældre ved små racer (omkring ni) – regnes de normalt for at være ‘seniorer’. Når din hund når denne alder, skal du justere foderet, så det passer bedre. Få mere at vide om fordring af ældre hunde i denne vejledning.

Måske lægger du mærke til, at din hund gerne vil tage det lidt roligere på samme måde som os andre, når vi bliver lidt ældre! Der vil også være nogle mindre synlige tegn, når huden nærmer sig livets efterår, kroppen og fordøjelsen bliver anderledes, og immunsystemet kan have brug for ekstra støtte.

For at få det bedste til din pelsede ven, kan det være en god ide at skifte gradvist til et komplet, afbalanceret “senior” hundefoder med protein af god kvalitet, som er specielt sammensat for at passe til din hunds ændrede ernæringsbehov og spisevaner.

Administration af din ældre hunds foderindtag

Da ældre hunde som regel er mindre aktive og har et langsommere stofskifte, vil du måske opdage, at dit ældre kæledyr efterhånden tager lidt på i vægt. Når hunden bliver ældre, kan det være en god ide at skifte til en kost med færre kalorier.

Da ældre hunde ofte er mindre aktive, især hvis de har bevægelsesproblemer som følge af slidgigt, kan de have en større tendens til at blive overvægtige. Samtidig med at nogle helbredsproblemer kan medføre overvægt, kan det at være overvægtig også give helbredsproblemer og belaste leddene yderligere. Derfor er det meget vigtigt at få undersøgt din hunds kropstilstand med jævne mellemrum.

Hvis du mener, at din hund er overvægtig, så bestil en tid hos dyrlægen for at få en plan for hvad, der skal gøres. Det kan være at din hund ganske enkelt spiser for meget, eller der kan være et underliggende helbredsproblem, som der kan gøres noget ved. Under alle omstændigheder vil din dyrlæge måske anbefale en kaloriebegrænset slankekost eller særligt diæthundefoder til ældre hunde.

Søg råd hos din dyrlæge, før du øger motionsniveauet, især hvis hunden har problemer med bevægeapparatet. Måske kan du bruge en form for motion med mindre vægtbelastning, som fx hydroterapi.

Purina foder til ældre hunde

Hos Purina har vi et fantastisk udvalg af foder til ældre hunde, som giver din aldrende firbenede ven alt, hvad der er nødvendigt for at trives i den tredje alder.

BETA senior tørt hundefoder

Vores Purina BETA seniorfoder er fyldt med essentielle proteiner og beriget med alle de afgørende næringsstoffer for at understøtte din hunds bevægeapparat, hjerte og immunsystem.

Pro Plan seniorhundefoder

Pro Plan seniorfoder indeholder en enestående balnding af næringsstoffer, som holder ældre hunde så livlige og vakse som muligt, Desuden hjælper den specielle sammensætning med at forbedre den mentale skarphed og med at opretholde aktivitetsniveauet.

Se hele vores udvalg af Purina seniorhundefoder her.

Ændring af foder

Det er altid en god ide at indføre det nye foder gradvist, når man skifter fra et foder til et andet. Det samme gælder, når man skifter fra voksenfoder til foder til ældre hunde. Begynd med at tilsætte det nye foder langsomt i løbet af syv til ti dage, og gør mængden lidt større hver dag. Undgå et pudseligt skift, da det kan give din hund maveproblemer.

Fodring af ældre hunde

Det er ikke kun foderet, der skal ændres, når hunden bliver ældre, du skal også tilpasse spisevanerne. Her er vores 6 bedste tips til fodring af ældre hunde:

1. Giv mindre fodermængder oftere

Din hund er sikker vant til at blive fodret to gange om dagen, men i seniorårene kan det være bedre med små portioner, som serveres lidt oftere.

2. Server vådfoder ved stuetemperatur

For at få foderets smag og duft frem, skal det serveres ved stuetemperatur. Husk, hvis du fodrer din ældre hund med foder, som har været i køleskabet, skal du tage det ud op til to timer før spisetid, for at det kan få den rigtige temperatur.

Hvis det ikke er muligt, så er det okay at varme det kortvarigt i mikroovn, men pas på at det ikke bliver for varmt, så det brænder din hunds følsomme mund!

3. Opbevar tørfoder korrekt

Tørt fuldfoder skal opbevares i tørre og rene omgivelser. Du kan bevare foderets gode duft og smag ved at opbevare det i lukbar emballage eller en lufttæt beholder.

4. Fodr hunden et roligt sted

Når det bliver spisetid, så giv din ældre hund foderet et roligt sted, hvor der er fred til at spise uden afbrydelser. Hvis du har mere end en hund, så giv dem mad på samme tid, men hver for sig, så den ene ikke generer eller stjæler mad fra den anden.

5. Overvej en forhøjet madskål

Ældre hunde, som lider af gigt, kan have svært ved at nå ned til maden og kan have gavn af en llidt forhøjet madskål.

6. Lad være med at overfodre

Husk, ældre hunde har nemmere ved at tage på end voksne hunde, så sørg for ikke at overfodre. Hvis ny for nyligt har skiftet foder, så følg fodervejledningen på emballagen først. Vejledningen er kum omtrentlig, så hold jævnligt øje med din hunds kropstilstand og juster mængden så idealvægten opretholdes. Som en vigtig del af kosten har din hund brug for adgang til frisk, rent vand hele dagen og om natten.

Er du på udkig efter flere råd om fodring og nyttig vejledning? Find ud af, hvordan du kan skæddersy din hunds foder som det næste.